Αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της χώρας μας που χαρακτηρίζουν την κατάσταση τραγική.
«Παρά τα μέτρα του ΥπΑΑΤ για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των προβάτων τα κρούσματα αυξάνονται. Αυτό που κάνουν δεν λειτουργεί και είναι αυταρχικό» ανέφερε στον Focus FM 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση, ο κτηνοτρόφος και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς Μακεδνός, Θωμάς Μόσχος.
Όπως είπε ο κ. Μόσχος οι κτηνοτρόφοι δεν θα μείνουν άπραγοι απέναντι στην καταστροφή των κόπων τους.
«Δεν μας υπολογίζουν. Μας αντιμετωπίζουν ως ούγκανα… ως ανθρώπους των σπηλαίων. Δεν είμαστε αγράμματοι που δεν καταλαβαίνουμε τι μας λένε. Καλά θα κάνει το υπουργείο να διαβουλευτεί μαζί μας. Αυτή η ησυχία είναι η ησυχία πριν την καταιγίδα».
Θα εμβολιάσουμε μόνοι μας τα ζώα
«Ξέρετε τι είναι να σφάζουν μπροστά μας υγιή ζώα; Κάποιοι έχουν ήδη προμηθευτεί εμβόλια. Θα παρακάμψουμε το υπουργείο και θα τα εμβολιάσουμε μόνοι μας. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι πολλοί κτηνοτρόφοι που τα ζώα τους βρίσκονται σε περιορισμό δεν έχουν ζωοτροφές.
«Θα λιμοκτονήσουν. Όπου υπάρχει καραντίνα απαγορεύεται η πώληση ζωοτροφών και οι περισσότερες ζωοτροφές που πωλούνται σε όλη την Ελλάδα είναι από την περιοχή της Λάρισας και των Σερρών που αυτή τη στιγμή είναι σε καραντίνα. Τα ζώα είναι κλειδωμένα μέσα και δεν μπορούμε να αγοράσουμε τροφή» εξήγησε.



