Παραπληροφόρηση τα περί «Προληπτικής επιστράτευσης» στην Ελλάδα// Λάμπρος Τζούμης

focusfm.gr
8 Οκτωβρίου 2024, 16:48
Παραπληροφόρηση τα περί «Προληπτικής επιστράτευσης» στην Ελλάδα// Λάμπρος Τζούμης

Fake news αποτελεί η είδηση που κυκλοφόρησε στο διαδύκτιο και στα social media, σχετικά με προληπτική επιστράτευση που φέρεται να βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελλάδα, λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή.

Η είδηση μεταδόθηκε αστραπιαία παντού, μετά από δήλωση στην οποία προχώρησε ο πρέσβης επί τιμή Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος.

Σύμφωνα με τον αντιστράτηγο ε.α. Λάμπρο Τζούμη, που μίλησε για το θέμα στον Focus FM 103.6 και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, προφανώς ο κ Χρυσανθόπουλος έπεσε θύμα φάρσας και ο ίδιος την υιοθέτησε.

“Μου τηλεφώνησαν φίλοι, μου έστειλαν μηνύματα αν υπάρχει πληροφορία περί επιστράτευσης στις Ε.Δ.
Είδα το βίντεο και όσα ανέφερε ο πρέσβης, ο κ. Χρυσανθόπουλος ο οποίος είπε ότι τον ενημέρωσε γνωστός του που είχε λάβει τη σχετική πρόσκληση από το Στρατό στην οποία αναγραφόταν ότι πρόκειται περί «προληπτικής επιστράτευσης» (αυτός είναι ο όρος που ανέφερε) και ότι αυτή γίνεται λόγω της τεταμένης κατάστασης στο Ισραήλ.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν υπάρχει ο όρος «προληπτική επιστράτευση» όπως επίσης δεν γράφεται και ο λόγος που γίνεται. Επίσης ανέφερε και το όνομα του υποτιθέμενου στρατηγού που υπογράφει το έγγραφο, παντελώς άγνωστο το όνομα… δεν τον ήξερα. Τα φύλλα της πρόσκλησης δεν τα υπογράφει ο υποστράτηγος αλλά ο συνταγματάρχης της μονάδας επιστρατεύσεως. Οπότε όλα αυτά τα στοιχεία δείχνουν ότι επρόκειτο για παραπληροφόρηση. Έτσι δημιουργήθηκε όλη αυτή η αναστάτωση”.