Πάσχα στη σκιά του πολέμου

Αγωνία για το Άγιο Φως

focusfm.gr
27 Μαρτίου 2026, 08:27

Έντονη ανησυχία επικρατεί τις τελευταίες ημέρες, εν μέσω συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, σχετικά με το τι θα συμβεί κατά τις ημέρες του Πάσχα και την παραλαβή του Αγίου Φωτός από την Ιερουσαλήμ.

Άγιο Φως: Πώς θα φτάσει στην Αθήνα μέσα από την εμπόλεμη ζώνη Λόγω της  εμπόλεμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή τον Μάρτιο του 2026, η μεταφορά του  Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στην

Η Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, που υπό κανονικές συνθήκες σφύζει από ζωή, σήμερα μοιάζει με πόλη-φάντασμα. Η είσοδος στην πόλη έχει απαγορευτεί, ενώ τα καταστήματα, τα μοναστήρια και τα μουσεία παραμένουν κλειστά.

Σε αυτό το κλίμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεδρίασε το Συμβούλιο των Αρχηγών των Εκκλησιών υπό τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο, το οποίο αποφάσισε να στείλει επιστολή προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ζητώντας συγκεκριμένες οδηγίες για το πώς θα τελεστούν φέτος οι εορτασμοί και οι ιερές ακολουθίες.

Άγιο Φως": Ο πόλεμος αλλάζει την πασχαλινή παράδοση - τα σενάρια για  μεταφορά του - Sfika.gr

Συντονισμός για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών, η ελληνική πρεσβεία και οι ισραηλινές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για τον απαραίτητο συντονισμό. Αν και θεωρείται ακόμη νωρίς, όλες οι πλευρές διαμηνύουν πως «το Φως θα έρθει στη χώρα με οποιονδήποτε τρόπο», είτε με ειδική πτήση είτε με άλλο μέσο.