«Η προμήθεια όπλων, οπλισμού, πυρομαχικών στο έδαφος της Ουκρανίας μπορεί και θα γίνει ένας εξαιρετικά επικίνδυνος και αποσταθεροποιητικός παράγοντας, ο οποίος σε καμία περίπτωση δεν θα συμβάλει ούτε στη σταθερότητα στην Ουκρανία ούτε στην αποκατάσταση της τάξης», δήλωσε ο Πεσκόφ. Σύμφωνα με τον ίδιο, «μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να έχει πολύ πιο επικίνδυνες συνέπειες».
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εργάζεται σήμερα επί της οικονομικής απαντήσεως που πρέπει να δοθεί στις βαριές δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
“Ο πρόεδρος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, ασχολείται με την οικονομία”, δήλωσε ο εκπρόσωπός του Ντμίτρι Πεσκόφ κατά την καθημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
“Οι κυρώσεις είναι βαριές, δημιουργούν προβλήματα (…), αλλά η Ρωσία έχει όλο το αναγκαίο δυναμικό για να αντισταθμίσει τις ζημίες”.
Ο Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Πούτιν θα συναντηθεί εντός της ημέρας με σειρά αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας.



