Αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο, καθώς διαμορφώθηκε στο 2,7% έναντι 2,5% τον Ιανουάριο, με διψήφιες αυξήσεις σε βασικά είδη διατροφής.
Από τη σύγκριση του Γενικού ΔΤΚ του μηνός Φεβρουαρίου 2026 με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2025 προέκυψε αύξηση 2,7% έναντι αύξησης 2,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2025 με το 2024.
Παράλληλα, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο Γενικός ΔΤΚ κατά τον μήνα Φεβρουάριο 2026, σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2026 παρουσίασε αύξηση 0,1%, έναντι μείωσης 0,1%, που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.
Διψήφιες αυξήσεις σε κρέας και φρούτα, καφέ, σοκολάτα
Οι υψηλότερες ετήσιες αυξήσεις καταγράφονται σε:
Μοσχάρι +25,6%
Σοκολάτες-προϊόντα σοκολάτας +16,7%
Καφές +15%
Φρούτα (γενικά) +13,5%
Αρνί και κατσίκι +12,1%
φρούτα +13,5%
Μεταφορά επιβατών με αεροπλάνο +10,9%
Ένδυση και υπόδηση +10,1%
Στο +8,2% ενοίκια κατοικιών,
εστίαση (ζαχαροπλαστεία,εστιατόρια,κυλικεία,ταχυφαγεία)
ασφάλιστρα υγείας + 7%
ηλεκτρικό ρεύμα + 3%
Μείωση σημείωσαν οι εξής κατηγορίες προιόντων:
Ελαιόλαδο -27,4%
Φυσικό αέριο -19,3%
Άλλα βρώσιμα έλαια -11,9%
Πετρέλαιο θέρμανσης -7,7%
Εξοπλισμός ενημέρωσης και επικοινωνίας -6%
Οι πληθωριστικές πιέσεις αναμένεται να ενταθούν τους επόμενους μήνες, με φόντο τη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και την ενεργειακή κρίση που απειλεί την Ευρώπη.



