Πόσο θα ακριβύνει το καλάθι της νοικοκυράς - Σε ποια προϊόντα αναμένονται ανατιμήσεις το Νοέμβριο
Βαθιά το χέρι στη τσέπη θα πρέπει να βάλουν οι καταναλωτές το επόμενο διάστημα, καθώς το κύμα ανατιμήσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη όχι μόνο δεν έχει ανακοπεί, αλλά αναμένεται να ενταθεί. Για συνέχεια στο κύμα ακρίβειας και το 2022 προειδοποιούν μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες, τα προϊόντα των οποίων γεμίζουν τα ράφια των σούπερ – μάρκετ ενώ από τον επόμενο μήνα τα νοικοκυριά θα βρεθούν μπροστά σε μεγάλες αυξήσεις σε εκατοντάδες προϊόντα και ήδη οι προμηθευτές έχουν αρχίσει να δίνουν ανατιμημένους καταλόγους στα σούπερ μαρκετ που θα περάσουν από το Νοέμβριο.
Για το ηλιέλαιο οι αυξήσεις φτάνουν στο +30%, στο νωπό κοτόπουλο στο +8% και στα παράγωγα του, στα ζυμαρικά έχουν αυξηθεί σε δυο φάσεις και τώρα θα φτάσουμε στο +13% και στον καφέ στο +9%.
Στα αναψυκτικά η αύξηση αναμένεται να φτάσει το +10%, τα τυριά έχουν αυξηθεί 15%, ενώ γαλακτομικά, όσπρια και ζάχαρη στο 5%