Πολίτες κάθε ηλικίας ένωσαν τη φωνή τους στο κάλεσμα για Δικαιοσύνη, θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της πολύνεκρης σιδηροδρομικής τραγωδίας.
Αρκετά περισσότερα από 40.000 άτομα βρέθηκαν στη συγκέντρωση, μπροστά από το Πανεπιστήμιο, αλλά ο Βόλος αποδείχθηκε μικρός» για να χωρέσει στο κέντρο του το εύρος των συγκεντρωμένων.
Το ραντεβού δόθηκε στην Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το συγκεντρωμένο πλήθος έφτανε μέχρι τον Άγιο Κωνσταντίνο, κατακλύζοντας την παραλία του Βόλου, αλλά και μέχρι την συμβολή των οδών Γκλαβάνη με Δημητριάδος. Ο κόσμος ταυτόχρονα είχε αναπτυχθεί και στην οδό Ιάσονος. Όταν ξεκίνησε η πορεία η ροή του κόσμου ήταν ασταμάτητη.
Συνδικάτα, ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις, φορείς, οργανώσεις και κινήσεις πολιτών, ήταν εκεί, για την μνήμη των θυμάτων με αίτημα να μην υπάρξει πλέον συγκάλυψη και να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Φοιτητές, μαθητές, οικογένειες με παιδιά, υπερήλικες, αγρότες, εργαζόμενοι, πλήθος που προξενούσε δέος, τίμησε τους νεκρούς, σε μια πορεία 4 χιλιομέτρων που κατέληξε στον σταθμό του ΟΣΕ, εκεί όπου με δάκρυα στα μάτια ο κόσμος τοποθέτησε κεριά και ανοίχτηκαν πανό. Νέα παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι, κρατούσαν τα πανό και πλακάτ.
Τα κεντρικά συνθήματα ήταν “δεν έχω οξυγόνο” και τα “κέρδη τους οι ζωές μας” ακουγόταν συνεχώς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλλά και στην πορεία που ακολούθησε μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό.
Δείτε το φωτογραφικό υλικο :





