Προφυλακίστηκαν δύο από τους πέντε συλληφθέντες για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΠΥ

focusfm.gr
5 Δεκεμβρίου 2023, 19:52
Προφυλακίστηκαν δύο από τους πέντε συλληφθέντες για το κύκλωμα απάτης σε βάρος του ΕΟΠΠΥ

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν σήμερα μετά τις απολογίες τους στην αρμόδια ανακρίτρια δυο από τους πέντε που συνελήφθησαν για το κύκλωμα που διέπραττε απάτη σε βάρος του ΕΟΠΠΥ.

Οι πέντε κατηγορούμενοι απολογήθηκαν κατά περίπτωση για εγκληματική οργάνωση, απάτη, ψευδές βεβαιώσεις, δωροδοκία υπαλλήλου, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα με τους ίδιους να αρνούνται την διάπραξη τους. Μάλιστα, εκτός από τους πέντε συλληφθέντες στην υπόθεση εμπλέκονται και ιατροί του δημοσίου για τους οποίους όμως δεν εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι ο φερόμενος ως αρχηγός του κυκλώματος και ένας λογιστής, ο οποίος επίσης φέρεται και να είναι κι αυτός αρχηγικό μέλος του κυκλώματος.
Οι υπόλοιποι τρεις μετά την απολογία τους αφέθηκαν ελεύθεροι με καταβολή εγγύησηςΠ ύψους από 8.000 μέχρι 10.000 ευρώ.
'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();