Προκλητικός ο πρόεδρος του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι: «Θα αποκαλώ όπως θέλω τη χώρα μου κι αν δεν σας αρέσει να προσφύγετε στη Χάγη»

focusfm.gr
17 Μαΐου 2024, 00:22
Προκλητικός ο πρόεδρος του VMRO Χρίστιαν Μίτσκοσκι: «Θα αποκαλώ όπως θέλω τη χώρα μου κι αν δεν σας αρέσει να προσφύγετε στη Χάγη»

Προκλήσεων συνέχεια κατά της χώρας μας από τα Σκόπια αυτή τη φορά από τον πρόεδρο του VMRO, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.

Σε δήλωση του υποστήριξε ότι «θα χρησιμοποιεί για τη χώρα του το όνομα “Μακεδονία” και σε όποιον δεν αρέσει να προσφύγει στη Χάγη».

Αναλυτικά ανέφερε:

«Περιμένω ότι η πρόεδρος Σιλιάνοφσκα θα χρησιμοποιεί το όνομα ”Μακεδονία” και τη λέξη ”μακεδονικός”, γιατί, σύμφωνα με την ερμηνεία μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν υπάρχει καμία παραβίαση και χρησιμοποιώ αυτήν την ευκαιρία για να πω στους φίλους μας από την Ελλάδα να σταματήσουν τις απειλές, τα εμπόδια, και, αντί να γυρίζουμε πίσω, ας κοιτάξουμε το μέλλον. Αυτά είναι έγγραφα που αποτελούν μέρος του νόμου. Αν νομίζουν ότι παραβιάσαμε τη συμφωνία, τότε υπάρχει Διεθνές Δικαστήριο Δικαιοσύνης, οπότε εκεί θα διασταυρώσουμε τα επιχειρήματά μας.

Δεν θα ήθελα να συμβεί αυτό, τους καλώ να έχουμε φιλικές σχέσεις, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον. Αν κάποιος περιμένει από το VMRO να επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος, να είστε σίγουροι ότι δεν θα το κάνουμε αυτό».