“Persona non grata” στο Ισραήλ ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε Αντόνιο Γκουτέρες

focusfm.gr
2 Οκτωβρίου 2024, 18:42
"Persona non grata" στο Ισραήλ ο Γ.Γ. του Ο.Η.Ε Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Ίσραελ Κατς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες κηρύχθηκε “persona non grata” (ανεπιθύμητο πρόσωπο) στο Ισραήλ, το οποίο του προσάπτει ότι δεν καταδίκασε ονομαστικά το Ιράν για τη μαζική του επίθεση χθες, Τρίτη, το βράδυ κατά του Ισραήλ.

“Οποιοσδήποτε δεν μπορεί να καταδικάσει κατηγορηματικά την αποτρόπαια επίθεση του Ιράν κατά του Ισραήλ δεν αξίζει να πατήσει το πόδι του στο ισραηλινό έδαφος. Έχουμε να κάνουμε με έναν αντιισραηλινό γενικό γραμματέα που υποστηρίζει τους τρομοκράτες, τους βιαστές και τους δολοφόνους”, σημείωσε ο Κατς σε ανακοίνωσή του.

Μετά την επίθεση του Ιράν, το οποίο εξαπέλυσε σχεδόν 200 πυραύλους κατά του Ισραήλ χθες το βράδυ, ο Γκουτέρες καταδίκασε “τη διεύρυνση της σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή”, όπου “η μία κλιμάκωση διαδέχεται την άλλη”.

“Αυτό πρέπει να σταματήσει. Χρειαζόμαστε οπωσδήποτε κατάπαυση του πυρός”, πρόσθεσε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.