Σε νέα φάση κλιμάκωσης περνά το αγροτικό μέτωπο, μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με επιλεγμένους εκπροσώπους του κλάδου στο Μέγαρο Μαξίμου.
Όπως καταγγέλλουν αγρότες της Πανελλαδικής, στη χθεσινή «στημένη συνάντηση» εκπροσωπήθηκαν 5 μπλόκα και οι υπόλοιποι ήταν μεμονωμένοι.
«Ηταν ένας προσχηματικός διάλογος του πρωθυπουργού με δικούς του ανθρώπους, για να επικαιροποιήσουν τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η κυβέρνηση, χωρίς ουσιαστικές δεσμεύσεις για το σύνολο του αγροτικού κόσμου» καταγγέλλουν.
Δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν, μιλώντας για κυβερνητικό εμπαιγμό και επικοινωνιακού τύπου διαχείριση ενός τεράστιου προβλήματος.
Πανελλαδική σύσκεψη μπλόκων το μεσημέρι στον Παλαμά Καρδίτσας
Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Παλαμά θα βρεθούν αντιπροσωπείες εκπροσώπων των δεκάδων μπλόκων προκειμένου να συζητήσουν τα επόμενα βήματα και θα καθορίσουν τη στάση τους με στόχο να απαιτήσουν από την κυβέρνηση να σταματήσει τον εμπαιγμό και να ικανοποιήσει τα βασικά τους αιτήματα .
Κάθοδος των τρακτέρ στην Αθήνα;
Όπως τονίζουν: “Η πρόταση του μπλόκου της Καρδίτσας είναι ένα μαζικό συλλαλητήριο με κάθοδο των τρακτέρ στην Αθήνα”.
Την ίδια πρόταση θα καταθέσει και το μπλόκο της Νίκαιας.
Υπενθυμίζεται ότι οι αγρότες είχαν αρχικά ζητήσει να βρεθούν στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό 25 μέλη τους, με εκείνον να τους αντιπροτείνει 20. Επίσης είχαν προτείνει συνάντηση με δέκα ακόμα μέλη, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς, την οποία δεν έκανε δεκτή ο πρωθυπουργός.



