Στο πόδι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

Απόβαση στη ΔΕΘ με τρακτέρ – Ετοιμάζουν δυναμικές κινητοποιήσεις

focusfm.gr
5 Αυγούστου 2025, 09:20
Στο πόδι οι αγρότες της Θεσσαλονίκης

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι αγρότες της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Μπαίνουν σε τροχιά κινητοποιήσεων διαμαρτυρόμενοι για τις καθυστερήσεις στην καταβολή των επιδοτήσεων, με το πρώτο μεγάλο “ραντεβού” να δίνεται στα εγκαίνια της φετινής Διεθνούς Έκθεσης. Προσανατολίζονται σε μαζική απόβαση με τα τρακτέρ τους. 

Στην χθεσινοβραδυνή συνέλευση που ολοκληρώθηκε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θέρμη αποφάσισαν να δώσουν αγωνιστικό «παρών» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Όπως καταγγέλλουν, παρά τα επανειλημμένα αιτήματά τους προς τις αρμόδιες αρχές, δεν έχουν λάβει καμία επίσημη απάντηση σχετικά με το πότε πρόκειται να καταβληθούν οι επιδοτήσεις που δικαιούνται. Την ίδια ώρα, το κόστος παραγωγής – από λιπάσματα και ρεύμα μέχρι εργατικά χέρια – αυξάνεται συνεχώς, οδηγώντας τους σε οικονομικό αδιέξοδο.

Σε αναβρασμό και ο αγροτικός κόσμος σε Πέλλα και Ημαθία 

Άκαρπη απέβη στο μεταξύ η συνάντηση μεταξύ παραγωγών και κονσερβοποιών για το μεγάλο θέμα με την εξευτελιστική στο ροδάκινο, με τους καλλιεργητές να συντονίζονται προκειμένου να προβούν σε κινητοποιήσεις.

Άφαντες οι αποζημιώσεις 2 χρόνια μετά την κακοκαιρία «Daniel»

Σε απόγνωση και οι αγρότες της Θεσσαλίας που είδαν τις καλλιέργειες τους να καταστρέφονται από τη θεομηνία Daniel το Σεπτέμβριο του 2023 και σχεδόν δυο χρόνια μετά όπως καταγγέλλουν δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ αποζημίωση.

Στα όρια τους και οι κτηνοτρόφοι που βλέπουν τις μονάδες τους να αποδεκατίζονται από την ευλογιά ενώ μόνο στη Λάρισα έχουν θανατωθεί περισσότερα από 40.000 ζώα.