“Από σήμερα, για εμένα δεν υπάρχει πια ο Μητσοτάκης. Δεν θα δεχθώ να συναντηθώ ποτέ μαζί του. Είχαμε συμφωνήσει μαζί του για το συμβούλιο στρατηγικής συνεργασίας, στο οποίο δεν θα συμμετέχω. Δεν θα συναντηθώ με τον Μητσοτάκη” δήλωσε προκλητικά ο Ταγίπ Ερντογάν μετά τη συνεδρίαση του τουρκικού υπουργικού συμβουλίου.
Κατηγόρησε δε, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την ομιλία του στο Κογκρέσο. «Έκανε συστάσεις για τη μη πώληση F-16 στην Τουρκία» σημείωσε οργισμένος.
LIVE — President Erdoğan says Greek Prime Minister Mitsotakis does not exist for him after his recent trip to US, during which he spoke against Turkey, urged US Congress to not sell F-16 fighter jets to Turkeyhttps://t.co/JyqlNTNfFK
— Daily Sabah (@DailySabah) May 23, 2022
«Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» ήταν η απάντηση της Αθήνας δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.



