Ανταλλαγή απόψεων για διεθνή και περιφερειακά προβλήματα, θα έχουν στην συνάντησή τους οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Ρωσίας, Νίκος Δένδιας και Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με σχετική εκτενή ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ για τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Πρόκειται για την πέμπτη, όπως σημειώνεται, δια ζώσης συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ν.Δένδια και Σ.Λαβρόφ από το 2019, με πιο πρόσφατη εκείνη στο ρωσικό θέρετρο του Σότσι στη Μ.Θάλασσα στις 24 Μαΐου 2021.
Όπως αναφέρει το Ρωσικό τυπουργείο εξωτερικών:
«Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις ρωσικές προτάσεις για τις εγγυήσεις ασφαλείας στην Ευρώπη και στην κατάσταση γύρω από την Ουκρανία. Στην ημερήσια διάταξη είναι επίσης η διευθέτηση του Κυπριακού, η κατάσταση πραγμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Μ.Ανατολή και τη Β.Αφρική, στα Βαλκάνια και την Υπερκαυκασία. Θα αναλυθεί η συνεργασία των χωρών μας στα πολυμερή φόρα, πρωτίστως στον ΟΗΕ, τον ΟΑΣΕ, το Συμβούλιο της Ευρώπης, τον ΟΣΕΠ».
Επισημαίνει επίσης ότι:
«Οι προσεγγίσεις της Μόσχας και της Αθήνας για κομβικά ζητήματα ‘συνηχούν’. Τα κράτη μας τάσσονται υπέρ της διευθέτησης των συγκρούσεων αποκλειστικά με πολιτικά-διπλωματικά μέσα, με αυστηρή προσήλωση στους κανόνες του διεθνούς δικαίου».



