Θεσσαλονίκη: 3 συλλήψεις και 14 προσαγωγές πριν και μετά την πορεία για την 50η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

focusfm.gr
18 Νοεμβρίου 2023, 11:11
Θεσσαλονίκη: 3 συλλήψεις και 14 προσαγωγές πριν και μετά την πορεία για την 50η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Καμάρα Θεσσαλονίκης λίγο μετά τη μεγάλη πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Μετά την ολοκλήρωση της πορείας, άνδρες της αστυνομίας παρατάχθηκαν στην Εγνατία, κοντά στην Καμάρα, όπου είχε μεταφερθεί η ομάδα των αντιεξουσιαστών.

Στη συνέχεια, ξέσπασαν συγκρούσεις καθώς οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες, βόμβες μολότοφ και πυροτεχνήματα, αναγκάζοντας την αστυνομία να απαντήσει με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και σπρώχνοντας τους διαδηλωτές προς την περιοχή της Ροτόντας.

Σε συνολικά 14 προσαγωγές, τρεις εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις, προχώρησε η ΕΛΑΣ πριν και μετά την πορεία για την 50ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Οι τρεις συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια για κατοχή μικροποσότητα ναρκωτικών.

Μεγάλη πορεία για την 50η Επέτειο της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με πάνω από 10.000 άτομα να συμμετάσχουν. Οι φοιτητικοί σύλλογοι από το ΜΑΣ, το ΠΑΜΕ και την ΚΝΕ πραγματοποίησαν πορεία και ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωση τους στο άγαλμα Βενιζέλου λίγο πριν τις 20:00. Ωστόσο, αριστερές οργανώσεις και άτομα που ανήκαν στην ευρύτερη αντιεξουσιαστική και αναρχική κοινότητα προχώρησαν κατά μήκος της Εγνατίας. Στο ύψος του Συντριβανιού,  οι δυνάμεις του ΕΛΑΣ έστησαν φράγμα, ενώ σε ετοιμότητα ήταν και ο Αίαντας, το όχημα της ΕΛΑΣ εξοπλισμένο με μηχανισμό βολής νερού.

 

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();