Θεσσαλονίκη: Έρχεται εφαρμογή στα κινητά που θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν

focusfm.gr
17 Σεπτεμβρίου 2024, 19:55
Θεσσαλονίκη: Έρχεται εφαρμογή στα κινητά που θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν

Την επόμενη εβδομάδα τίθεται σε λειτουργία μια νέα εφαρμογή η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλα τα κινητά, που θα παρουσιάζει σε πραγματικό χρόνο τις κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στις βασικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης, ώστε οι πολίτες και οι επισκέπτες της να μπορούν να επιλέγουν εκείνοι τις οδούς στις οποίες θα κινηθούν για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Η εφαρμογή θα περιλαμβάνει μια καθαρή κυκλοφοριακή απεικόνιση της περιφερειακής οδού και των οδικών αξόνων Κωνσταντίνου Καραμανλή-Εγνατία-Μοναστηρίου, Βασιλίσσης Όλγας-Τσιμισκή-Πολυτεχνείου και των οδών Λαγκαδά, Αγίου Δημητρίου και Κασσάνδρου, Κατσιμίδη, Λαμπράκη, Δενδροποτάμου και Ανδρέα Παπανδρέου (Νεάπολη). Η εφαρμογή αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Μεταφορών και θα εμπλουτιστεί και θα επαυξηθεί με την ανταλλαγή δεδομένων και την συνεργασία μεταξύ Google και ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ.

Επιπλέον, συζητήθηκε η τοποθέτηση εύκαμπτων στυλίσκων (πασαλάκια) σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα παράνομης στάθμευσης. Η πρόταση είναι τα πασαλάκια να τοποθετηθούν στους οδικούς άξονες Μητροπόλεως, Ερμού, Λεωφόρο Στρατού, Καυτανζόγλου, Γρηγορίου Λαμπράκη, Λεωφόρου Όχι, Βενιζέλου και Ανδρέα Παπανδρέου στην Νεάπολη και στην Παπάφη.

Η τρίτη παρέμβαση αφορά στην επαναρύθμιση των φωτεινών σηματοδοτών σε κεντρικά σημεία της πόλης και ιδίως στους οδικούς άξονες Λαγκαδά, Ανδρέα Παπανδρέου, Δενδροποτάμου, Αγίου Δημητρίου και Κασσάνδρου και Γρηγορίου Λαμπράκη, ώστε να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη λειτουργική σταθερότητα τους και η αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.

Επίσης, δημιουργήθηκε ένα Κέντρο Ηλεκτρονικής Καταγραφής και Πληροφόρησης φορέων για κυκλοφοριακούς περιορισμούς που θα πρέπει να ισχύσουν λόγω προγραμματισμένων έργων, εκδηλώσεων ή έκτακτων συμβάντων. Η πλατφόρμα θα παρέχει την δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης συλλογής δεδομένων και πληροφοριών για ό,τι πρόκειται να οργανωθεί στην πόλη, ώστε να το γνωρίζουν οι φορείς και να προβαίνουν στις σχετικές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στις 800-900 θέσεις πρόσκαιρης στάθμευσης που έχουν εξασφαλιστεί σε χώρους του ΟΛΘ, της ΔΕΘ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ, οι οποίες θα δοθούν άμεσα στην διάθεση των πολιτών στους χώρους αυτούς. Θα τοποθετηθεί ειδική σήμανση ότι πρόκειται για χώρους πρόσκαιρης στάθμευσης, σε συγκεκριμένες ώρες καθημερινά, ώστε να χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την διευκόλυνση των Θεσσαλονικέων και όχι ως χώροι μόνιμης στάθμευσης.

Στην σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Πάρις Μπίλλιας, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δημάρχων του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι των Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (Ο.Α.Σ.Θ.), Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης (Ο.Σ.Ε.Θ.), Εγνατίας Οδού, ΤΕΕ/ΤΚΜ, και Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (Ο.Λ.Θ.), η Διευθύντρια της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, εκπρόσωποι του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ καθώς και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας κοινοπραξίας του έργου.

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();