Τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην επόμενη σύνοδο για την Ουκρανία θέλει η Τζόρτζια Μελόνι

Η πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι, η οποία συμμετείχε στη σημερινή διεθνή διάσκεψη κορυφής για το ουκρανικό στο Παρίσι, ελπίζει ότι στην επόμενη σύνοδο θα υπάρχει και μια αμερικανική αντιπροσωπεία.

focusfm.gr
27 Μαρτίου 2025, 19:44
Τη συμμετοχή των ΗΠΑ στην επόμενη σύνοδο για την Ουκρανία θέλει η Τζόρτζια Μελόνι

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Ιταλίδας πρωθυπουργού: «Είναι σημαντικό να συνεχιστεί η συνεργασία με τις ΗΠΑ για τον τερματισμό της σύγκρουσης και ευχήθηκε να συμμετάσχει μια αμερικανική αντιπροσωπεία στην επόμενη διάσκεψη των περίπου 30 χωρών». 

Η Μελόνι επανέλαβε ότι η Ιταλία δεν πρόκειται να στείλει στρατιώτες «σε μια ενδεχόμενη στρατιωτική δύναμη» που θα αναπτυχθεί στην Ουκρανία.

Για την πρωθυπουργό της Ιταλίας είναι «σημαντικό» να επεκταθεί η μερική κατάπαυση του πυρός και στις πολιτικές υποδομές, όπως για παράδειγμα στα σχολεία και τα νοσοκομεία, με τελικό στόχο μια «πλήρη» εκεχειρία. Στο πλαίσιο αυτό, βλέπει ότι θα μπορούσαν «να παίξουν κάποιο ρόλο τα Ηνωμένα Έθνη».