Εκτός της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς, όπως αποφάσισε και επισήμως η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.
Η παραπομπή του, κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορούσε «αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».
Ο αποπεμφθείς βουλευτής της ΝΔ με δήλωσή του ξεκαθάρισε ότι δεν παραδίδει την έδρα και θα παραμείνει ως ανεξάρτητος βουλευτής.
Σε δήλωσή του αμέσως μετά τη διαγραφή του ο Μάριος Σαλμάς ανέφερε ότι εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον διαγράφει για τα κόκκινα δάνεια, επειδή αντιτάχθηκε στην γουόκ ατζέντα για τα ομόφυλα και επειδή ζήτησε να ελεγχθούν τα καρτέλ στην ακρίβεια, «τότε είναι τιμή μου».



