Το Κρεμλίνο προειδοποιεί με συνέπειες τις ΗΠΑ για την ουκρανική επίθεση στην Κριμαία με αμερικανικούς πυραύλους - Δύο παιδιά μεταξύ των θυμάτων
Το Κρεμλίνο κατηγόρησε σήμερα τις ΗΠΑ για τη χθεσινή ουκρανική επίθεση στη Σεβαστούπολη της Κριμαίας με πυραύλους τύπου ATACMS από την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, ενώ τραυματίστηκαν άλλοι 151, και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες.
Οπως μεταδίδει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε την επίθεση "απολύτως βάρβαρη" και είπε ότι η Μόσχα θα αντιδράσει απέναντι στην αμερικανική ανάμειξη στην επίθεση.
Μάλιστα ο Πεσκόφ πρότεινε οι δημοσιογράφοι να ρωτήσουν τις κυβερνήσεις της Ευρώπης και των ΗΠΑ γιατί ενεπλάκησαν στις δολοφονίες παιδιών.
Χθες, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τέσσερις από τους πύραυλους ATACMS, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, εξοπλισμένοι με κεφαλές διασποράς, καταρρίφθηκαν από συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τα πυρομαχικά ενός πέμπτου εξερράγησαν στον αέρα.