Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι οι ΗΠΑ θα κατασκευάσουν σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας το οποίο βάφτισε «Χρυσό Θόλο» (Golden Dome) – με τη συμμετοχή μάλιστα και του Καναδά.
Ο πρόεδρος Τραμπ διαβεβαίωσε πως ο «Χρυσός Θόλος» θα τεθεί σε λειτουργία μέχρι το τέλος της θητείας του και υπολογίζεται πως θα κοστίσει συνολικά «περίπου 175 δισεκατομμύρια δολάρια».

Στα τέλη Ιανουαρίου, ο Ντόναλντ Τραμπ υπέγραψε διάταγμα για την ανάπτυξη του «αμερικανικού Σιδηρού Θόλου», τον οποίο ο Λευκός Οίκος χαρακτηρίζει ολοκληρωμένη ασπίδα αντιπυραυλικής άμυνας για την προστασία της αμερικανικής επικράτειας.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι επιλέξαμε επισήμως την αρχιτεκτονική για αυτό το υπερσύγχρονο σύστημα», είπε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.



