«Ετοιμάζονται να χτυπήσουν το έδαφός μας και χρησιμοποιούν τις καλύτερες δυνατές δυνάμεις για να το κάνουν. Η Ρωσία θα αντεπιτεθεί και θα νικήσει το ΝΑΤΟ στο δικό της έδαφος αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, κάτι που θα μπορούσε να προκαλέσει πυρηνικό πόλεμο.
«(Οι δυτικές χώρες) πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλο αυτό πραγματικά είναι απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;» Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Βλαντιμίρ Πούτιν προς τη Δύση, κατά την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση του έθνους στη Μόσχα, δύο και πλέον χρόνια μετά την επίθεση που εξαπέλυσε κατά της Ουκρανίας.

Συνεχίζοντας, ο Πούτιν επαίνεσε το εξαιρετικά εκσυγχρονισμένο, όπως είπε, πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο.
Αναφερόμενος στην ρωσική οικονομία, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι σύντομα θα συγκαταλέγεται μεταξύ των τεσσάρων μεγαλύτερων στον κόσμο σε όρους αγοραστικής δύναμης, δείχνοντας να αγνοεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.



