Με ένα μήνυμα που ανέβασε στην πλατφόρμα “X”, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί, ανέφερε ότι «η συμφωνία με τις ΗΠΑ είναι πιο κοντά από ποτέ».
The Islamabad Memorandum of Understanding has never been closer. Pending its finalization, the media should refrain from entering speculation about its content.
In line with our responsible and transparent approach, all details will be shared with the public in due course.
— Seyed Abbas Araghchi (@araghchi) June 12, 2026
Λίγη ώρα αργότερα, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Ιρανού ΥΠΕΞ, κάτι που ερμηνεύεται ως απόδειξη ότι οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη.
Στο μεταξύ και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Σεχμπάζ Σαρίφ δήλωσε σήμερα ότι ένα τελικό, συμφωνημένο κείμενο ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν έχει επιτευχθεί.


