Έρχονται πολλά λουκέτα, τα λουκέτα θα φέρουν ανεργία που θα «χτυπήσει» τη Θεσσαλονίκη το επόμενο διάστημα δήλωσε στον ρ/σ Focus 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του ΕΚΘ Χάρης Κυπριανίδης.
«Δεν θα μπορέσουν να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες θα βγουν και αυτοί στην αναζήτηση εργασίας».
Ο κ. Κυπριανίδης στάθηκε στο θέμα των επιχειρησιακών και κλαδικών συμβάσεων τονίζοντας ότι το πρόβλημα είναι μεγάλο και σε συνδυασμό με τους ελλιπείς ελέγχους γίνεται τεράστιο.
«Υπάρχει μεγάλο θέμα, ο διοικητικός μηχανισμός υστερεί στο θέμα του ελέγχου, υστερεί λόγω της υποστελέχωσής του. Εδώ στη Θεσσαλονίκη σε έναν τεράστιο νομό, δεν υπάρχει επιθεώρηση εργασίας τα γραφεία είναι άδεια …δεν μπορεί να γίνει έτσι δουλειά».
Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που πάει να βγάλει το μεροκάματο του ώστε να ταΐσει την οικογένειά του, τελικά να αφήνει ορφανά παιδιά πίσω» τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφερόμενος στην αύξηση των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας.
«Τα μέτρα ασφάλειας από πλευράς εργοδοτών έχουν χαλαρώσει, προσπαθούν να αποκομίσουν κέρδος με το να μην προστατεύουν τους εργαζόμενούς τους και ο ελεγκτικός μηχανισμός δεν μπορεί να ανταπεξέλθει».



