Τραγωδία Μάτι: Εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα οι ποινές – Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι

focusfm.gr
29 Απριλίου 2024, 14:15
Τραγωδία Μάτι: Εξαγοράσιμες προς 10 ευρώ την ημέρα οι ποινές - Ελεύθεροι οι 6 ένοχοι

Ποινές φυλάκισης από 111 έτη έως 3 έτη επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στους έξι ενόχους για τη φωτιά στο Μάτι ωστόσο εκτιτέα είναι μόνο τα 5 έτη.

Ωστόσο το δικαστήριο μετέτρεψε τις ποινές σε χρηματικές προς 10 ευρώ ημερησίως με τους κατηγορούμενους που καταδικάστηκαν να καλούνται να πληρώσουν περίπου 40.000 ευρώ.

Και η απόφαση αυτή προκάλεσε νέο κύκλο αντιδράσεων από το ακροατήριο. «Να κάνουμε κανέναν έρανο… Ντροπή…» φώναξαν οι συγγενείς των θυμάτων.

«Κοιτάξτε μας στα μάτια… Τι θα πείτε στα παιδιά σας» ανέφερε ο κόσμος που βρισκόταν στο δικαστήριο, ενώ κάποιοι κινήθηκαν προς την έδρα και τους κατηγορουμένους πετώντας ακόμα και καρέκλες.

Οι κατηγορούμενοι φυγαδεύτηκαν από πίσω είσοδο. «Βγείτε έξω φώναζε ο κόσμος. Βγείτε έξω να ζητήσετε μία συγγνώμη. Ντροπή σας. Αν δεν είμαστε εμείς θα υπήρχαν 500 νεκροί» φώναζαν.

 

'; var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();
";var d = f.contentWindow.document; d.open(); d.write(html); d.close(); })();