Πόρτα ασθενοφόρου άνοιξε ξαφνικά και έπεσε το φορείο με την ασθενή στον δρόμο

Αδιανόητο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη

focusfm.gr
9 Οκτωβρίου 2025, 08:08
Πόρτα ασθενοφόρου άνοιξε ξαφνικά και έπεσε το φορείο με την ασθενή στον δρόμο

Απίστευτο περιστατικό στην Αλεξανδρούπολη, όπου άνοιξε η πόρτα ασθενοφόρου και φορείο με ηλικιωμένη ασθενή βρέθηκε στο δρόμο. 

Όλα εξελίχθηκαν χθες το μεσημέρι, όταν ασθενοφόρο ιδιωτικής εταιρείας από την Κομοτηνή που έχει σύμβαση με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, μετέφερε ηλικιωμένη γυναίκα από το νοσοκομείο στο σπίτι της στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου. Στην περιοχή της Χιλής το ασθενοφόρο σταμάτησε στο φανάρι. Μόλις άναψε πράσινο το ασθενοφόρο ξεκίνησε και το φορείο πάνω στο οποίο ήταν η ηλικιωμένη γυναίκα, βρέθηκε ξαφνικά στο οδόστρωμα.

Το πλήρωμα του ιδιωτικού ασθενοφόρου ειδοποίησε το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για το συμβάν, με αποτέλεσμα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να παραλάβει την ασθενή, και να την μεταφέρει με ασφάλεια σπίτι της.

Διακόπηκε η σύμβαση με την εταιρεία και διατάχθηκε ΕΔΕ.

Η διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ανακοίνωσε διακοπή της σύμβασης με την ιδιωτική εταιρεία.

Παράλληλα έχει ήδη διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) για να αποδοθούν ευθύνες και να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια του συμβάντος. Αν δηλαδή το πλήρωμα του ασθενοφόρου δεν “ασφάλισε” σωστά το φορείο και αυτό με το ξεκίνημα του οχήματος έπεσε πάνω στην πόρτα και την άνοιξε με αποτέλεσμα να βρεθεί στον δρόμο ή αν η πόρτα δεν είχε κλείσει σωστά.